tillverkning & design

Traditionerna i Tibro går tillbaka flera generationer och många av yrkena har gått i arv. Varje kök byggs på beställning i ett exemplar, efter dina drömmar, mått och behov.

Ett Tibrokök är en helt unik produkt. Det får ta tid att bygga, när en dedikerad expert svarar för varje arbetsskede. Bara de bästa materialen duger; Per har i 30 år granskat varje fanerskiva för hand för att hitta skivor, där träfibrerna sinsemellan matchar perfekt. När materialet är valt, är det Kurts tur att svarva ramen och granska geringarna. Sedan limmar han ihop ramen och ser till att den är rak. När luckan ska ha vitringlas, täljer Bengt spröjsen för hand. Arbetsskedena kan inte automatiseras, eftersom varje exemplar är unikt.

Alla övriga arbetsskeden, såsom målning, lackering, montering och inredning, utförs också av hantverkare med lång erfarenhet av just den uppgiften. Följande generation blir noggrant upplärd i flera år innan de får ta över.

Hela fabriken utstrålar professionell stolthet, vilket väcker stor respekt hos oss. Vårt jobb är att stöda dig under processen, från första skissen till den sista idragna skruven. Vi ser till att det blir som du vill ha det, i varje liten detalj. Den tryggheten tycker vi att du har rätt att kräva, och vi ger den till dig med glädje.

Börja med att bekanta dig med våra köksmodeller. Men nöj dig inte bara med synintrycken. Titta in hos oss. Prova finesserna, syna finishen, känn på ytorna, öppna luckor och stäng lådor. Då förstår du hur ett kök kan bli en vän för livet.

LUCKTYPER

Till våra målade luckor i ask har vi ett brett sortiment av omtyckta kulörer från vitaste vitt till becksvart, samt vackra gröna och blåa toner. Till asken har vi valt 13 st. färger och till eken finns det tre ytbehandlingar: mattlack, sidenvit och rökt ek. Välj din favoritfärg ur vår egen serie eller ur NCS-skalan, som omfattar mer än 2000 kulörer.

Du kan få samtliga luckmodeller i vitrinutförande, som stilmässigt stämmer med den luckmodell du valt. Vi målar vitrinskåpen både utvändigt och invändigt. Välj mellan antikt, frostat, armerat och klart glas.

Innanförliggande luckor
I kök med innanförliggande luckor är stommarna fullt synliga, vilket ger köket ett gammaldags utseende.

Överfalsade luckor
Överfalsade luckor är ett mellanting mellan innanförliggande och utanpåliggande. Luckan har synliga gångjärnspinnar och ligger utanpå stommen, men täcker den bara delvis. Stilen känns mer klassisk än modern.

Utanpåliggande luckor
I kök med modern stil syns varken stommar eller gångjärn, eftersom luckorna ligger utanpå och döljer stommen helt.

Lådor
Du kan välja bland våra snygga mörkgrå metallådor eller våra vackra massiva eklådor med sinkade hörn. Alla lådor kommer med dämpade fullutdragsskenor, som finns i olika mått för att enkelt kunna anpassa till skåpets djup. Vi har även klädstänger i metall, klassiska trådkorgar och mycket mera.